Rysken´s Tackelsnack #20 Tröga förlekare...

Bättre sent än aldrig... Jag och Jesper De Large var för några veckor sedan utan och provade oss på ett fläck som vi snackat om att fiska i snart 4-5år ihop om att det här kunde vara ett riktigt brutalt lekområde. Mycket kajak, mycket professional overruns... och en himla massa kärlek.

Rysken´s Tackelsnack #19 Team Abu does Eriksberg

Ohhhh shit! Spinnfiske säsongen sparkar igång med inget mindre än ett besök i Blekinges egna lilla Edens lustgård, Eriksberg. 

Om du inte känner till historien bakom platsern i frågan rekommenderar jag starkt att du kikar på Fiskefeber från 2006 med Buster och Trumman. Vilka magiska ögonblick...

Om inte annat, Enjoy it!

Rysken´s Tackelsnack #16 Kayak Try-outs! Liberator Angler 10, Feel Free Moken 14

Jag och den legendariske Jesper De Large är ute och provar två nya kajaker. En Feel Free Moken 14 och Upplev Sportfiske Centers egna Liberator Angler 10. Självklart motstrider jag trampbåten och låter Jesper få äran att inviga denna kärleksfulla skapelse, medan jag själv tränar lite på att stå upp i en "semi-havskajak".  Lite försiktigt reklamigt, men sånt är fiskelivet ibland =)

Rysken´s Tackelsnack #14 - Liska Kayak Fishing Open

Jag, Albin Sharghi och Mys-Richard är och sprider fiske kärlek nere i Karlskrona. Vi myser och deltar i den årliga uplagan av Liska Kayak Open som anordnas av Gunnar Ahström och Pike Strike Sweden. Utan att salta på för mycket så kan jag nog lätt säga att detta är det BÄSTA kajak evenemanget i Skandinavien.  Om du tror jag snackar bulle...  kom och kolla själv I slutet av Oktober 2017! Masa kärlek, Enjoy it!

Rysken´s Tackelsnack #13 - Kallvattens Buffel, Deeelux!

Man ska ha tur i livet mina vänner. Men tur får du inte hemma i soffan eller framför datorn. Jag och Alex bestämde oss för att trotsa det oförskämt äckliga vintervädret och ge oss på lite bruksdamms-gäddor. Ett hugg fick vi... Och vilket hugg det var!

 

Rysken´s Tackelsnack #11

(Forttfarande ett svinkefft format, men så är det närman inte vet vad man håller på med och vill spara plats.)

Jaha, då vart vi framme vid den mer spännande etappen av vår lilla trip till Röst. Jag och Grävskopan paddlar runt bland monster och krokar torskar. Men till slut... så får jag äntligen drilla av mig på en bestämt skandinaviskt monster.

Rysken´s Tackelsnack #10

(OBS! Jag ber om ursäkt för formatet, men det här är vad som kan hända när Anton inte får med sig tillräckligt med minneskort och försöker spara plats utan att vet dom korrekta formaten. FÖRLÅT!)

Jag, Gädd-joel,Patrik och Grävskopan tar en liten trip till Röst, söder om Lofoten. I hopp om att kunna popperfiska lite gross-sej och jigga lite hälleflundra. Hur det sen går... ja du får väl se!

Rysken´s Tackelsnack #8

Jahopp, Täckel-snäkers! Eftersom att jag har sambo-skyldigheter att ansvara för så är det inte jag som är ute och fiskar denna gången. Utan vi får följa med Jeppe De Large och Bonnen ut och meta lite karp. Ta i notis att denna är väldigt ytlig och mest berör omgivningen och campinglivet man finner sig i som karpmetare. Detaljerat shit kommer efterhand, promise!

Ryskens´s Tackelsnack #7

Jag är ute och rastar kajaken i ett helt främmande abborrevatten i centrala småland. Abborre fisket i den här sjön visar sig vara allt annat än dåligt!

 

Song: Droideka - Plethora

Droideka's channel: http://www.youtube.com/user/DoidekaDUB

Rysken´s Tackelsnack #6

Tjena era snygga jävlar! Denna gång är Jag och Gabriel Claeson ute och busar i dom smålandska skogarna. Ett kort men intensivt kajak-pass efter Gädda & Abborre. Spontanfiske är sjukt mysigt... Enjoy!

Rysken´s Tackelsnack #5

Jag hoppas ni inte missade live-fisket förraveckan med Jan Ohlsson och Herr Igelkott Film, här kommer en liten bakom kulisserna vlog som slutade i ytterligare en vacker 111cm fisk 15 minuter efter att vi stänger av kameran.

Rysken´s Tackelsnack #3

Det är efterleksbus, team Mousefishing är på besök med sina loggor över allt. Jag provar lite modifierade paddelbeten från SZ / aka Super Claes C, ser fiskar smita ut ur håven och klagar på Tonys ohälsosamma vanor. 

Alphamar 8″ – 30 lb, Predator-Trollarens sommardröm!

Där finns inte allt för många spön ute på marknaden som är avsedda för trolling efter Gädda och Gös. Vilket i sin tur resulterar i att man köper spön avsedda för laxtrolling, spön som i min smak oftast har en allt för mjuk action som gör att det blir mycket mer förlåtande i drillen som är avsedd för en något mjukare laxkäft. Gäddorna kan man ta betydligt hårdare, detta gäller även Gösen. Dessa magiska rovfiskar är mycket hårdare i käften och kräver att det är lite mer ryggrad i dina trollingspön för att spöt ska hugga tillbaka bra när fisken tagit ditt bete, oavsett om du trolla i 1,5 eller 3 knop.20160606_201052 

Många vanliga trollingspön har en action som påminner om ett flugspö. Spöt är mjukt och följsamt, med andra ord väldigt paraboliskt. Detta för att du ska kunna fiska med så tunna linor som möjligt för att få ner lätta beten på stora djup och samtidigt kunna drilla riktigt stora fiskar tack vare att spöt, precis som i flugfiske, tar den största delen av fighten. Till skillnad från Trolling efter gädda där du trollar stora wobblers och vill ha hårdare spön för att driva in krokarna ordentligt då ditt spö många gånger redan är väldigt frestat av bara farten du släpar det tunga betet i. Stora beten ger dig också möjligheten att köra grövre linor då du inte behöver oroa dig över att vattenståndet lyfter ditt bete i vattenmassorna. Grövre linor gör också att du inte behöver vara lika försiktig när du drillar hem fisken och kan sätta riktigt mycket press. Ju snabbare du får upp fisken och släpper tillbaka den ju bättre blir upplevelsen för fisken och för ditt samvete som utövare av catch and release. 

Alphamar 8" - 30lbs påminner väldigt mycket om ett gammalt jiggspö. Spöt blir successivt styvare för ju längre ner du kommer på klingan, med andra ord ju mer press du sätter ju hårdare blir spöt. Till skillnad från vanliga trollingspön som ofta har samma följsamma styrka/svaghet hela vägen ner till handtaget. Så om du trivs att drilla gädda på vanliga spinnspön upp mot - 100g så kommer du älska det här, det kan du citera mig på. 

Den största fördelen med Alphamar-serien är faktiskt priset. Spöt ligger på rek. under 800 SEK, det är plus minus 1000-1500 SEK billigare än dom flersta "bra" framtagna  predatortrolling spön. Så det behöver inte kosta dig skjortan även om vill rocka 6 spön när du trollar. (Sjukt onödigt min värld, men som många anser vara ett balanserat antal spön).

Du hittar en mer detaljerad information på: http://www.abugarcia.se/catalogue/spon,778/trollingspon,992/alphamar-trolling,8853.html

20160606_211916Om du är en vänster-vevad fantom som jag, kan jag också tipsa om en av 2 Kina tillverkade runda ambassadörer 5601 SX LH. Du anar inte hur fantastiskt det är att drilla fisken när allt sitter på rätt sida och spöt hålls i rätt hand. Tyvärr väljer vi ofta att kompensera på den biten då det lätt kan bli dyrt om man ska ladda med 4-6 rullar som man kan använda till både ismetet och trollingen. Ismetebiten får jag beskriva i efterhand, då det är en hel historia med varför dessa är goa till ismete. Men vad jag ville sagt är att, om du är en vänstervevare. Spara inte inte på dollasen, utan skaffa dig prylar där allt är på ditt håll så kommer du få ut mycket mer av din upplevelse.

Ut och på dom, det är svinhett nu!